Fly-In gudstjeneste Vermundsjøen 2009
Av: Svein Ellingvåg, 17. mars 2009


Søndag 15. mars 2009 ble den tradisjonelle Fly-In Church på Vermundsjøen avholdt, - faktisk for 11. år på rad! Dette må være "Vårens vakreste eventyr for flygere"? Tynset Flyklubb stilte med tre fly, - LN-YTO, LN-SMT og LN-DAW med piloter og crew.

Foto: Svein Ellingvåg

Også rørosflyet stilte opp i tilbringertjeneste for en av musikantene, og det ble plass til en tynseting i tillegg. Fra morgenen av var været noe tvilsomt med lav tåke, men etter hvert tok sola overhånd og det ble en flott værdag, - helt i tråd med tradisjonen for evenementet! Det ser ut til at Thomas har full kontroll her!

Foto: Svein EllingvågFoto: Jørgen Haugen


Etter en nydelig flytur sydover kom vi (LN-RAL med Ole Jørgen Kjellmark som pilot, red. anm.) som et av de første flyene fram, og landet på en - som vanlig - fint preparert stripe på Vermundsjøisen og kunne nyte ankomsten av de andre flyene i ro og mak. Det ble en periode med hektisk landingsaktivitet, - til slutt var det etter uoffisielle tellinger samlet 51 fly på isen, - så Vermundsjøen var nok en av landets travleste flyplasser på søndag!

Foto: Jørgen HaugenDet er vel bare én ting å si om dette opplegget: Det må oppleves! Tenk dere settingen: - over 50 småfly samlet på isen i den sjarmerende vika nedenfor kirka i tidlig vårsol og gnistrende snø! Og gjett hva som var tema på isen?

Dagens tema i kirka var "kommunikasjon" - treffende valgt av prest og flyger Thomas Midtsund, - residerende fra prekestolen i NAKs Flytjenestes flygerdress! Det virket som temaet traff godt i en fullsatt kirke hvor de fleste nettopp hadde erfart nytten av god kommunikasjon for i det hele tatt å få satt hjulene trygt ned på isen under det verste rushet.

Foto: Jørgen HaugenMusikalske innslag av høy klasse satte prikken over i-en for en stemningsfull stund.

Ideen bak dette treffet som Thomas hele tiden har stått som arrangør av, er arbeidet for MAF, - Mission Aviation Fellowship, som driver aktiv "bushflyging" i Afrika / Asia med leger og nødhjelp. Skal en dømme etter oppslutningen er dette en ide som støttes av mange flyentusiaster! All honnør til Thomas for enda et flott gjennomført opplegg!


 Foto: Jørgen Haugen

Det skulle være unødvendig å antyde at "Fly-In Church" neppe er noen vanlig "happening", - uansett hvor du leter i verden! Skal vi kunne kalle det ekstraordinært, - og en smule eksotisk?! - Og neste år ved denne tiden hadde DU planlagt flytur til... Hvor, sa du?

Foto: Jørgen Haugen