Ny sertifikatinnehaver i Tynset Flyklubb!
01. juni 2010

01. juni 2010 fløy Frank Robert Rogne fra Sykkylven opp til PPL-A hos Tynset Flyklubb, og ble med det den 10. eleven fra Tynset Flyklubbs flyskole med fullført utdanning. Skilltesten ble av praktiske årsaker denne gangen gjennomført på Røros Lufthavn med hjelp av kontrollant Tor Sandnes. I Frank Roberts tilfelle må det være lov å bruke utrykket "i grevens tid", da dagens oppflyging skjedde bare to dager før dato for teorieksamen ble avlagt for to år siden. Det betyr at om dagens oppflyging hadde blitt utsatt 3 dager eller mer, måtte kandidaten ha avlagt full ny teorieksamen for Luftfartstilsynet.

Frank Robert har nok gjort en større innsats enn de fleste for å få sitt PPL, da han kommer fra Sykkylven på Sunnmøre. Nesten hver helg har han kjørt 350 km. hver vei for å ta flytimer på Tynset, - ofte med begrenset utbytte. Både vær, baneforhold og snag på fly har vært årsak til dette. Med våren kom endelig litt godvær, og langnav og siste finish kunne gjennomføres, akkurat i tide.

Frank Robert var naturligvis svært lettet over å endelig ha sertifikatet vel i lomma, men innrømmer at det er med et snev av vemodighet han nå er ferdig med skoleperioden på Tynset, og roser både instruktør Fossum og miljøet i klubben opp i skyene.

Tynset Flyklubb gratulerer med sertifikatet!